ISO 9001:2009

logo_9001

Az MSZ EN ISO 9001:2009 a gazdasági szféra minden területén, a legszélesebb körben elterjedt szabvány, egységes nemzetközi követelményrendszer. Olyan egységes iránymutatást jelent, amely a vállalkozás méretétől, tevékenységétől, működésétől függetlenül alkalmazható a gazdasági szektor bármely területén. Garantálja a termékek és szolgáltatások állandó kifogástalan minőségét, folyamatos fejlesztését és a vevői elégedettség növekedését, a vevői igényeknek való magasabb szintű megfelelést.

ISO 14001:2005

logo_14001

Az ISO 14001 a Környezetközpontú Irányítási Rendszer (röviden KIR, KIR management rendszer) követelményét tartalmazó szabvány.Az ISO 14001 az irányítási rendszerekre vonatkozó szabványok közül az a szabvány, amely a környezetközpontú irányítási rendszerrel kapcsolatos követelményeket tartalmazza.Az ISO 14001 szerint kiépített környezetközpontú irányítási rendszer célja, hogy a kibocsátások csökkentésével, a folyamatok áttekintésével és optimalizálásával szolgálja a tisztább termelést, a fenntartható fejlődést. A minőségirányítás a termékre és a termelésre fókuszál, az ISO 14001 pedig a környezetre, környezetvédelemre.

STMC

STMC_Logo-8243

Az STMC egy rövidítés, jelentése Szabványosított Vizsgálati Módszerek Bizottsága. Az International Imaging Technology Council (I-ITC) felügyeli az STMC programot, biztosítja annak megfelelő használatát és fellép a programmal vagy annak logójával történő visszaélések esetén. Több mint egy évtizede, az STMC logó a felújítási iparágban egyet jelent  a minőséggel. A vizsgálati módszer a toner kazetta teljesítményének értékelésére szolgál . Az STMC  felhasznál néhány ASTM (American Society for Testing and Materials)vizsgálati módszert hogy értékelje a kész kazettát  egy másik, jellemzően  eredeti kazettához képest.

DIN 33870

Din-33870

Újragyártott/újrahasznosított monokróm toner kazettákra vonatkozó szabvány.

Meghatározza az újragyártott termék tulajdonságait, funkcióit, valamint a vizsgálati módszereket, teszteket újratöltött monokróm kazetták esetében. A szabvány célja, hogy biztosítsa az állandó nyomtatási minőséget és a hibátlan működést az újragyártott termék teljes élettartama alatt.

DIN 33870-1

Újragyártott monokróm toner kazettákra vonatkozó szabvány azon termékekre melyek  első alkalommal 2012.12.31. után kerültek forgalomban.

DIN 33870-2

Újragyártott színes toner kazettákra vonatkozó szabvány azon termékekre melyek  első alkalommal 2012.12.31. után kerültek forgalomban.

DIN 33871-1

33871

A DIN 33871-1 az újrahasznosított nyomtatófejek és tintapatronok konzisztens nyomtatási minőségére vonatkozó szabvány.

ERN

image001Cégünk  tagja az European Remanufacturing Networknek (Európai Újragyártási Hálózat) .

AZ ERN egy, az Európai Bizottság által támogatott 2 éves projekt azzal a törekvéssel, hogy:

  • ösztönözze az új vállalkozásokat az újragyártási tevékenység elindítására.
  • segítse az újragyártók tevékenységének optimalizálását.
  • javítsa az újragyártok versenyképességét  belföldön és külföldön
  • ráirányítsa a figyelmet az újragyártási tevékenységre az állami és a politikai döntéshozók körében a keresletet növelésére és a akadályozó tényzők minimalizálására.

MATUSZ

image003A PRINTek alapítója és  tagja a MATUSZ-nak ( Magyar Tonerkazetta és Tintapatron Újrahasznosítók Szövetsége Egyesület )